Would you like to react to this message? Create an account in a few clicks or log in to continue.



 
AnasayfaLatest imagesAramaKayıt OlGiriş yap

 

 PKK NIN 5. KONGRESİNDE YAYINLANANLAR 7

Aşağa gitmek 
YazarMesaj
türko
Albay
Albay
türko


Erkek Mesaj Sayısı : 34
Nerden : türkiye
Basari :
PKK NIN 5. KONGRESİNDE YAYINLANANLAR 7 Left_bar_bleue32 / 10032 / 100PKK NIN 5. KONGRESİNDE YAYINLANANLAR 7 Right_bar_bleue

Konu Puani :
PKK NIN 5. KONGRESİNDE YAYINLANANLAR 7 Left_bar_bleue10 / 10010 / 100PKK NIN 5. KONGRESİNDE YAYINLANANLAR 7 Right_bar_bleue

Aktiflik :
PKK NIN 5. KONGRESİNDE YAYINLANANLAR 7 Left_bar_bleue15 / 10015 / 100PKK NIN 5. KONGRESİNDE YAYINLANANLAR 7 Right_bar_bleue

Kayıt tarihi : 26/07/08

PKK NIN 5. KONGRESİNDE YAYINLANANLAR 7 Empty
MesajKonu: PKK NIN 5. KONGRESİNDE YAYINLANANLAR 7   PKK NIN 5. KONGRESİNDE YAYINLANANLAR 7 Icon_minitimePtsi Tem. 28, 2008 6:03 pm

Kuzey-Batı Kürdistan'daki durumun özellikleri

Kürdistan'ın bu parçasında on yıldan beri gittikçe yoğunlaşan bir savaş durumu yaşanmaktadır. TC'nin sömürgeci özel savaşına karşı partimizin yürüttüğü devrimci ulusal kurtuluş savaşı toplumsal dönüşümün motoru olmakta ve toplumsal yaşamın her alanını bu savaş durumu belirlemektedir. TC'ye karşı partimizin yürüttüğü ulusal kurtuluş mücadelesi, Kürdistan bütünlüğündeki ulusal hareket ve mücadele üzerinde de belirleyici etkide bulunmakta ve onu yönlendirmektedir.

Türkiye'de yeni sömürgeci kapitalizm geliştikçe bunun yansımaları Kürdistan üzerinde de olmuş, 1960'lardan itibaren Kürdistan'da sömürgeci Türk kapitalizmi gelişmeye başlamıştır. Tamamen devlet işletmeleri etrafında ve Türkiye pazarına bağlı olarak şekillendirilen bu ekonomik yapı ile Kürdistan kaynakları üzerinde tam bir sömürü ve talan düzeni kurulmuştur. Kürdistan değerlerini talan etme ve Türk sömürgeciliğinin Kürdistan'ı yutma amacına göre şekillendirilen bu ekonomik yapı, on yıllık savaş içinde bu gerçekliği daha net ortaya çıkararak tam bir özel savaş ekonomisi haline gelmiştir.

Tamamen yaşanan savaş tarafından belirlenen Kürdistan'daki ekonomik yaşamın bazı temel niteliklerini şöyle sıralayabiliriz:

a) Daha önce şekillendirilen sömürgeci ekonomik düzen eskisi gibi işletilememektedir. Gelişen ulusal kurtuluş mücadelesi bunun alanını epeyce sınırlandırmıştır.

b) İşletilebildiği kadarıyla sömürgeci ekonomik sistemin sömürücü ve talancı karakteri azalmamış, tersine daha da artırılmıştır. Bu durum Türk sömürgeciliğinin eski yapısının parçalanmış olması gerçekliğiyle çelişmemektedir.

c) TC, Kürdistan'da tam bir savaş ekonomisi tesis etmiş, ekonomik yaşamı ve olanakları bütünüyle özel savaşın hizmetine sokmuştur. Yürüttüğü savaş ekonomisi TC'ye çok ağır bir yük bindirmekte ve Türk ekonomisini iflasla yüz yüze getirmektedir.

d) Halk, ekonomik güç bakımından oldukça zayıflatılmıştır. Savaş ekonomisi biçiminde de olsa, ticaret gibi alanlarda halkın ulusal kurtuluşçu ekonomik yapılanması ve yaşamı gelişmeye başlamıştır.

Kürdistan'da sömürgeci egemenlik altında ve onunla savaş içinde gelişen ekonomik ilişkiler, kendine bağlı bir sosyal yapılanmayı ve değişimi de beraberinde getirmektedir. Geçmişte gelişen sömürgeci kapitalizm, Kürdistan'daki feodal sosyal yapıyı yarı yarıya çözmüş ve bu temelde kendine bağlı bir sosyal ayrışma ve şekillenme yaratmıştı. Üstte feodal toprak ağaları feodal-komprador bir sınıf haline gelirken, köylülük çözülmeye başlamış ve kent küçük-burjuvazisi ile birlikte geniş bir işsizler ordusu ve aydın-gençlik kesimi ortaya çıkmıştı. İşçi sınıfından aydınlara kadar bu sosyal kesimlerin hepsi sömürgeci egemenlik temelinde şekilleniyor ve yoğun bir asimilasyonu yaşıyordu. Şimdi bu durumlar köklü bir değişime uğramıştır.

Partimizin yürüttüğü devrim ve özellikle son on yılda yaşanan savaş, Kürdistan sosyal yapısında çok hızlı ve köklü bir değişimi gerçekleştirmiştir. Sömürgeciliğin ayakta tutmaya çalıştığı geri sosyal ve kültürel yapılanmalar devrimci mücadele ile parçalanmış ve toplum devrimci yapılanma doğrultusunda gelişme göstermiştir. Şimdi her şey yaşanan devrim ve savaş gerçeğine bağlıdır. Bir yandan sömürgeciliğe ve onun özel savaş yönetimine bağlı bir avuç işbirlikçi-hain kesim daha net ortaya çıkarken, diğer yandan gittikçe yoksullaşan ve aradaki ayrımı azalan yurtsever bir halk gerçeği şekillenmektedir.

Mevcut durumda koruculuk bir sınıf gibidir. Gerici feodal, aşiretçi ve komprador güçleri, yine muhbir, ajan, işbirlikçi ve serseri kesimleri içinde toplayan ve bazı bilinçsiz aşiret güçlerini içine alan bu kesim, sömürgeciliğin Kürdistan'daki sosyal, siyasal ve askeri dayanağı durumundadır. Türk sömürgeciliği, bir yandan devrim karşısında bu güce daha çok dayanmaya çalışırken, diğer yandan da yarattığı malikülfet ve siyasal tehdit nedeniyle ondan korkmaktadır.

Gelişen ulusal kurtuluş mücadelesinin yarattığı ortama dayanarak bir milli Kürt sermayesi gelişmek istemektedir. Henüz zayıf bir konumda olan bu Kürt milli burjuvazisi, yurtsever zengin kesimlerden, tüccarlardan ve küçük-burjuvazinin üst kesimlerinden oluşmaktadır. Kürdistan'da yeni olan bu kesimin doğuşu ve gelişimi tamamen ulusal kurtuluş mücadelesine bağlıdır. Yine bu mücadele temelinde köylülük gittikçe çözülmekte, küçük-burjuva kesimlerde yurtseverlik gelişmektedir. Yaşanan savaş ortamında çok azı iş bulabilen çok geniş bir işsizler ordusu ortaya çıkmıştır.

Sömürgeci özel savaşın yarattığı göç, Kürdistan'da büyük bir sosyal olay durumundadır. Özel savaş politikaları gereği, ekonomik ve askeri zorla Kürdistan'ın yurtsever mücadeleye açık bütün alanları insandan boşaltılmış, başta Türkiye metropolleri olmak üzere insanlarımız dünyanın dörtbir yanına savrulmuştur. Sömürgeciliğin ulusal kurtuluş mücadelesini zayıflatmak amacıyla yarattığı bu mülteci kesimler, yurtsever harekete büyük destek verir hale getirilmiştir.

Daha önce kemalist etki altında ve toplumdan kopuk olarak yaratılan aydın kesimi, bütün direncine ve verdiği zarara rağmen, gelişen devrimci mücadele karşısında durulamayacağını artık anlamış ve büyük ölçüde yurtsever saflarda toplanmaya yönelmiştir. Ayrıca gelişen devrimci ulusal kurtuluş mücadelesinin de aydınlatıcı ve eğitici gücüyle önemli bir Kürt aydın hareketi gelişmeye başlamıştır.

Türk sömürgeciliğinin Kürtleri ulusal yok etme politikası, partimizin yürüttüğü ulusal kurtuluş mücadelesi ile yenilgiye uğratılmıştır. TC'nin eğitim sistemi düzenli çalışmamakta ve asimilasyon politikası yürümemektedir. Kürt toplumu çok yaygın, köklü ve devrimci nitelikli bir ulusal bilinçlenmeyi yaşamakta ve gelişen mücadeleyle birlikte devrimci bir ulus oluşmaktadır. Bu temelde, geçmişte var olan aşiret ve kabile değerlerine güçlü bağlılık ve bunun yol açtığı çatışma ve bölünmeler ortadan kalkmakta, bunun yerini güçlü bir ulusal bilinç, birlik ve dayanışma almaktadır.

Partimizin yürüttüğü devrimci mücadele, Kürdistan'da yaşayan ve çoğunlukla da dünyanın dörtbir yanına savrulmuş olan azınlık milliyet ve dinsel grupları da kendine getirmektedir. Partimizin doğru politikası, Türk sömürgecilerinin tarihten gelen halkları birbirine kırdırtma politikalarını boşa çıkarmış ve tersine çevirmiştir. Tarihsel bir intikam eylemi olarak gelişen ulusal kurtuluş mücadelemiz, Türk sömürgeciliğinden zarar gören bütün azınlık grupların toplandığı ve kendi gerçekliklerini buldukları en temel alan olmaktadır. Partimiz, dar milliyetçiliğe düşmemek kaydıyla Kürdistan'daki bütün azınlık kültürlerin gelişmesini bir zenginlik olarak ele almakta, geliştirilmesi için her kültüre özgürlük ve destek sağlamaktadır. Kürdistan'ın geniş kültürel zemininin kapitalist milliyetçi yaklaşımlarla kirletilmesine karşı çıkmakta ve kültürlerin geniş hoşgörü ve özgürlük içinde gelişmesinin ortamını yaratmaktadır.

Yüzyıllardan beri yabancı egemenlikleri ayakta tutan gerici değerler günümüz Kürdistan'ında yaşanan köklü devrimle bir bir yıkılmakta, tarihinin en büyük yenilenmesini yaşayan Kürdistan toplumu devrimci-yurtsever değerler temelinde yeniden şekillenmektedir.

TC, Kürdistan'da yaşanan bu köklü devrimi boğmak için, hiçbir kurala ve ölçüye bağlı olmayan bir özel savaşı yürütmektedir. Daha önce sömürgeci egemenliği güçlendirmek için oluşturduğu siyasal kurumları da artık bir yana atmış ve Kürdistan'ın her tarafında dört dörtlük bir özel savaş yönetimini örgütlemiştir. Kürdistan'da TC'ye ait bu yönetim özel savaş çerçevesinde icra edilmektedir.

Türk ordusu, savaşabilen bütün aktif güçlerini Kürdistan'daki savaşa göre eğitmekte, düzenlemekte ve bu savaşta kullanmaktadır. Eski ordu gücüne ek olarak, yürüttüğü özel savaş çerçevesinde özel kolordu, özel ordu, özel tim, köy koruculuğu gibi özel kuvvetler de örgütlemiş ve kontrgerillanın yeraltı teşkilatını geliştirmiştir. Bu güçlere dayanarak, hiçbir kural tanımaksızın Kürdistan'da bütün savaş taktiklerini ve araçlarını vahşet uygulamaları düzeyinde kullanmaktadır. Tüm bunlara rağmen, Türk ordusu Kürdistan üzerindeki eski egemenliğini artık kaybetmiştir ve savaşta başarısız kalan bir ordu durumuna düşmüştür.

TC'nin Kürdistan'daki siyasi ve askeri egemenliğine karşı mücadele içinde partimizin de siyasi ve askeri egemenliği doğup gelişmiştir. Son on yılda Kürdistan'da yaşanan savaş ve özellikle 1990 sonrası ortaya çıkan gelişmeler bu egemenliği açıkça var etmiştir. Artık Kürdistan'da bir tür ikili iktidar yaşanmaktadır. Kürt halkının duygu ve düşüncesi devrimcileşmiştir. Kitle örgütlenmeleri ve ulusal kurtuluş cephesi, çeşitli legal ve illegal kurumlarıyla yaygın bir yönetim gücü durumundadır ve Kürt halkı çok büyük oranda bu güç tarafından yönetilmektedir. Partimizin savaş içinde örgütlediği Halk Kurtuluş Ordusu, kahramanca savaşarak onbinlere ulaşmış ve Kürdistan'ın bütün stratejik coğrafi alanlarında üslenerek Türk ordusunu buralarda hareket edemez hale getirmiştir.

Kürdistan'da her şeyi belirleyen, bu iki güç arasındaki savaş durumudur. Savaşan güçler kendi çıkarına gördükçe ve bu savaş durumu imkan verdikçe, diğer siyasi savaşım türleri de uygulanabilmektedir.

Partimizin Türk sömürgeciliğine karşı yürüttüğü devrimci ulusal kurtuluş savaşı, şimdiye kadarki uygulanma düzeyi ile önemli siyasal ve sosyal gelişmeler ortaya çıkarmıştır. Ve hata yapılmaz, partimizin politik-askeri çizgisi pratikte doğru uygulanırsa, son derece gerici, haksız ve katliamcı olan Türk sömürgeci özel savaş rejiminin yenilebileceği kanıtlanmıştır.
Sayfa başına dön Aşağa gitmek
 
PKK NIN 5. KONGRESİNDE YAYINLANANLAR 7
Sayfa başına dön 
1 sayfadaki 1 sayfası
 Similar topics
-

Bu forumun müsaadesi var:Bu forumdaki mesajlara cevap veremezsiniz
 :: Terrör e Hayir ! :: Terör Örgütleri-
Buraya geçin: