Would you like to react to this message? Create an account in a few clicks or log in to continue.



 
AnasayfaLatest imagesAramaKayıt OlGiriş yap

 

 İŞTE PKK NIN 5. KONGRESİNDE GÖRÜŞÜLENLER1

Aşağa gitmek 
YazarMesaj
türko
Albay
Albay
türko


Erkek Mesaj Sayısı : 34
Nerden : türkiye
Basari :
İŞTE PKK NIN 5. KONGRESİNDE GÖRÜŞÜLENLER1 Left_bar_bleue32 / 10032 / 100İŞTE PKK NIN 5. KONGRESİNDE GÖRÜŞÜLENLER1 Right_bar_bleue

Konu Puani :
İŞTE PKK NIN 5. KONGRESİNDE GÖRÜŞÜLENLER1 Left_bar_bleue10 / 10010 / 100İŞTE PKK NIN 5. KONGRESİNDE GÖRÜŞÜLENLER1 Right_bar_bleue

Aktiflik :
İŞTE PKK NIN 5. KONGRESİNDE GÖRÜŞÜLENLER1 Left_bar_bleue15 / 10015 / 100İŞTE PKK NIN 5. KONGRESİNDE GÖRÜŞÜLENLER1 Right_bar_bleue

Kayıt tarihi : 26/07/08

İŞTE PKK NIN 5. KONGRESİNDE GÖRÜŞÜLENLER1 Empty
MesajKonu: İŞTE PKK NIN 5. KONGRESİNDE GÖRÜŞÜLENLER1   İŞTE PKK NIN 5. KONGRESİNDE GÖRÜŞÜLENLER1 Icon_minitimePaz Tem. 27, 2008 2:31 pm

Partimiz; Asya, Afrika ve Latin Amerika'da zafere ulaşan ulusal kurtuluş hareketlerinin etkisiyle dünyada devrimci dalganın yüksek olduğu, ABD ve Sovyet blokları arasındaki tıkanmanın gittikçe derinleşmeyi yaşadığı, Türkiye devrimci gençlik hareketinin radikal bir yükseliş gösterdiği, Kürdistan'da aşiretçi-feodal yapının parçalanması ve objektif koşulların gelişmesi temelinde yeni ideolojik-siyasi akımların ortaya çıktığı 1970'li yıllarda devrimci-sosyalist ve ulusal kurtuluşçu bir hareket olarak doğdu. Baştan günümüze kadar ruhta, düşüncede ve pratikte tamamen Başkan Abdullah ÖCALAN yoldaşın yüksek öngörü, kararlılık, yaratıcılık ve mücadeleciliğinin eseri olan partimiz, Türk sömürgeciliği tarafından tarihten silinmek istenen halkımızı diriltip, kurtuluş yoluna sokarak Kürdistan tarihinde kesin bir dönemeci oluşturdu.

1970'lerin başından 1978 yılına kadarki dönem, parti tarihimizde ideolojik grup dönemi oldu. Dönemin başında Türkiye'nin büyük kentlerinde dar bir öğrenci çevresi olarak doğan partimiz, dönemin sonunda Kürdistan'ın kent ve kasabalarında örgütlenen bir aydın-gençlik hareketi düzeyine ulaştı. Dönemin temel çalışma biçimi, araştırma ve inceleme, devrimci düşünceyi yaratma ve yaygın bir propaganda ile aydın-gençlik kesimini harekete kazanmaktı. Türk sömürgeciliğine ve işbirlikçi-reformist Kürt akımlarına yöneltilen şiddetli eleştiri ve geliştirilen devrimci eğitim temelinde dönemin görevleri esas olarak başarıldı. Bu dönemin en önde gelen militanı ve Parti Önderliği'nin en sağlam izleyicisi olanların başında Haki KARER yoldaş geliyordu. Gelişen ideolojik grup hareketi gittikçe örgütsel ve eylemsel bir yapı kazanarak politik bir hareket düzeyine ulaştı.

Parti tarihimizin ikinci dönemi, politik gelişme dönemi 1978-80 yılları arasında yaşandı. 26-27 Kasım 1978 tarihinde yapılan Kuruluş Kongresi ile partimizin resmen kurulması, bu gelişme döneminin en güçlü adımlarından birisi oldu. Bu dönemde Hilvan-Siverek direnişi etrafında gelişen devrimci silahlı mücadele, ulusal kurtuluş devrimimizde halk savaşının başlangıcını oluşturdu. Başta Halil ÇAVGUN, Salih KANDAL ve Cuma TAK yoldaşlar olmak üzere onlarca militanın kahramanca direnişiyle gelişen bu mücadele, geniş halk kitlelerini uyarıp devrime çekerek, hareketi yaygın bir halk hareketi haline getirdi. Ve bu gelişme, Türk sömürgeciliğini çılgına döndürmeye ve 12 Eylül faşist-askeri darbesini gündeme getirmeye yetti.

Partimiz, politik gelişme adımlarını attığı dönemde bir yandan devrimci silahlı mücadeleyi örgütlemeye çalışırken, diğer yandan da bu mücadeleyi güçlendirmek için yurt dışı olanaklarını araştırmaya yöneldi. Vahşi bir karşı-devrim hareketi olarak gelişen 12 Eylül faşist-askeri darbesi karşısında bu olanakları daha çok kullanmak ve kısmi geri çekilme taktiğine başvurmak zorunda kaldı. Devrimci kabarışın vahşi karşı-devrimle bastırıldığı 1980-82 dönemi, parti tarihimizin en zorlu dönemlerinden birisiydi. Bir yandan zindanlara doldurulan yüzlerce parti kadrosu üzerinde her türlü imhacı baskı uygulanırken, öte yandan yurt dışında toplanan bir avuç parti kadrosuna dayatılan provokasyonla partimiz tümden tasfiye edilmek istendi. Bu imhacı saldırıya zindanda Mazlum DOĞAN, M. Hayri DURMUŞ, Kemal PİR yoldaşların eşi görülmemiş direnişiyle karşı duran partimiz, Ortadoğu'nun sıcak savaşım alanlarını bir toparlanma ve siyasi-askeri eğitim sahaları haline getirerek, ülkeye yeniden dönüşü ve yeni bir direniş dönemini hazırlamayı başardı. Temmuz 1981'deki Parti 1. Konferansı ve Ağustos 1982'deki Parti 2. Kongresi gibi tarihi adımlarla gelişen bu süreç, Abdülkadir ÇUBUKÇU ve İsmet ÖZKAN gibi onlarca yoldaşın eşsiz çabası ve fedakarlığıyla başarıldı.

Zindanda ve yurt dışında her türlü baskıya ve provokasyona karşı kahramanca direnen partimiz, 1982 yılı sonundan itibaren 12 Eylül faşizmine karşı devrimci direnişi örgütlemek üzere ülkeye geri dönüşü gerçekleştirdi. Merkezinde 15 Ağustos 1984 devrimci atılımının yer aldığı bu direniş döneminde insan bilincinin, inancının ve iradesinin nelere muktedir olduğu herkese gösterildi. Silahlı propaganda birliklerinin çalışması, hareketi ve eylemiyle karakterize edilen bu dönem, 12 Eylül faşizmine karşı gelişen bir direniş dönemi olarak halk kitleleri üzerinde ve uluslararası alanda büyük etki bıraktı. Başta Şahin KILAVUZ, Mehmet KARASUNGUR ve Mahsum KORKMAZ yoldaşlar olmak üzere onlarca şehidimizin kahramanlığıyla kazanılan bu süreçte parti çekirdeklerimizin ülkeye yeniden serpiştirilmesi, partimizin yeniden örgütlenip kitlelerle ilişkiye geçmesi, 12 Eylül faşizmine vurulan darbelerle vahşi faşist baskıların öcünün alınması ve ulusal kurtuluş devrimimizde savaş ve ordu gerçeğine ilk adımın atılması sağlandı.

Kürdistan'da modern savaş ve ordu sürecine girmek demek, en zor işe adım atmak demekti. Nitekim 15 Ağustos Atılımı'ndan kısa bir süre sonra savaşı sürdürmek ve geliştirmek ciddi bir sorun haline geldi. Her türlü tutucu, bireyci, yetmez ve tasfiyeci yaklaşım devrimci savaşımızı yenilgiyle yüz yüze getirdi. Bütün bu tasfiyeci yaklaşımların tasfiye edildiği ve partileşmede gerçek dev adımın atıldığı süreç Parti 3. Kongresi oldu. Parti Önderliği'nin, "Burada çözümlenen kişi değil sınıf, bir an değil tarihtir" belirlemesiyle yürüttüğü insan çözümlemesi ve kişiliğin devrimci yenilenmesi çalışması, 15 Ağustos Atılımı'nın kesintisiz sürdürülmesini ve geliştirilmesini sağladı. Bu temelde gelişen 1987-90 dönemi, Kürdistan çapında gerillanın yaygınlaştırıldığı ve oturtulduğu bir dönem oldu. Tarihi büyük direnişlerin yaşandığı bu dönem, başta Ahmet KESİP, Mehmet SEVGAT, Şehmus YİĞİT, Mustafa YÖNDEM, Mustafa ÖMÜRCAN, Haydar KARASUNGUR ve Hasan BİNDAL yoldaşlar olmak üzere yüzlerce kahraman şehidin mücadelesiyle kazanıldı. Avare-asi çeteciliğe ve feodal-komploculuğa karşı yürütülen çizgi mücadelesiyle, devrimci savaş çizgisinde partileşmek yolunda sağlam adımlar atıldı. Başkan Abdullah ÖCALAN yoldaşın bizzat yürüttüğü bu mücadeledir ki, partimizi halk kitleleriyle buluşmaya ve gelişen serhildanlara götürdü.

Kürdistan'da böyle tarihi gelişmeler yaşanırken, Sovyetler Birliği'nin dağılmakta olduğu ve dünyanın yeni bir değişim sürecine girdiği bir dönemde partimizin 4. Kongresi yapıldı. Böyle bir zirveyi Körfez Savaşı ile birleştiren partimiz, Kürdistan'da oluşan elverişli koşullardan da yararlanarak kapsamlı bir devrimci gelişmeyi yaşadı ve düşmanı topyekün özel savaş ilanına götürdü. Kürdistan'ın dört bir yanında yaygınlaşan gerilla ve yükselen halk serhildanları mücadelemizi halk iktidarının eşiğine kadar getirdi. Böyle bir devrimci gelişme süreci, Güney Savaşı'na varan geniş bir uluslararası karşı-devrim cephesiyle yavaşlatılmak ve durdurulmak istendi. Partimiz, bir yandan derinleşen halk savaşını ve serhildanları yürüterek, diğer yandan legal çalışmanın ve ateşkes denemelerinin başarılı taktik uygulamaları içinde olarak faşist özel savaş yönetiminin saldırılarını boşa çıkarmayı başardı. Partileşme, silahlı mücadele ve genel olarak devrimde ortaya çıkan ve mücadeleyi tasfiyeye götüren orta sınıf eğilimlerini etkisiz kılarak devrimci direniş çizgisinin gelişmesini sağladı. Başta Ahmet GÜLER, Mehmet Salih ŞAHİN, Aydın ADSAY, Abdülkadir BEKİR-OĞLU, Kazım KULU, Binevş AGAL, Gülnaz KARADAŞ, Bedriye TAŞ ve Nilgün YILDIRIM yoldaşlar olmak üzere yüzlerce şehidimizin kahramanca direnişi, devrimci önderlik çizgisinin zaferine sağlam kaleler oluşturdu.

Partimiz, yirmibeş yıllık mücadele ve özellikle son dört yılın yoğun savaşı sonunda Parti 5. Kongresi gibi en büyük tarihsel zirveye ulaştı. Şimdi elimizde yirmibeş yıllık mücadelenin zengin teorik ve taktik birikimi, Kürdistan tarihinde ilk kez gerçekleşen muazzam politik, örgütsel ve askeri gelişmeler var. Bundan onsekiz yıl önce Eylül 1977'de Parti Programı hazırlandığında ortada hiçbir mücadele yoktu, sadece mücadele bilinci, azmi, istemi vardı. Parti Programımız herhangi bir mücadele pratiğine dayanmıyordu, sadece yürütülmesi tasarlanan mücadeleyi aydınlatmayı içeriyordu. Şimdi elimizde dev gibi teorik-pratik gelişme ve muazzam politik kazanımlar var; dolayısıyla 1977'de amaçlanan birçok görev başarılmış durumdadır. Yine dünyada köklü bir değişim yaşanmıştır. 1977'nin dünyası başkaydı, şimdiki dünya başkadır. Sovyetler Birliği yıkılmış, Sovyet bloku dağılmış ve sosyalizm cephesinde ciddi gelişmeler ortaya çıkmıştır. Artık sosyalizmde bir dönemin, Sovyet önderliği döneminin, sosyalizmin ilkel ve vahşi döneminin sonu gelmiş ve sosyalizmde yeni bir döneme, olgunluk dönemine girilmiştir. Partimiz, sosyalizmin bu yeni döneminin önde gelen bir sosyalist hareketi durumundadır ve bu iddiayla devrimci çalışmalarını yürütmektedir.

Bütün bu hususları değerlendiren Parti 5. Kongremiz, Kürdistan'da yaşanan muazzam devrimci gelişmeler ve dünyada yaşanan önemli siyasal değişiklikler temelinde parti programımızda belli bir değişiklik ve yenilenme yapmıştır. Yeni program, önümüzdeki dönemde partimizin yaratacağı tarihsel gelişme ve kazanımların düşünsel temelini oluşturacaktır.
Sayfa başına dön Aşağa gitmek
 
İŞTE PKK NIN 5. KONGRESİNDE GÖRÜŞÜLENLER1
Sayfa başına dön 
1 sayfadaki 1 sayfası
 Similar topics
-

Bu forumun müsaadesi var:Bu forumdaki mesajlara cevap veremezsiniz
 :: Terrör e Hayir ! :: Terör Örgütleri-
Buraya geçin: